Hørve

24-årig mand fra Fjenneslev fik flere sigtelser i Hørve

Foto: Kim Matthäi Leland

Søndag kl. 00.20 ville en patrulje på Søndergade, Hørve, kontrollere en personbil, der kun var forsynet med en enkelt nummerplade bagpå.

Da føreren af personbilen erkendte, at politiet gerne ville kontrollere køretøjet, fortsatte føreren via forskellige veje og parkeringspladser ud af byen i sydlig retning, indtil føreren standsede med en katastrofeopbremsning på en parkeringsplads på Vejlebyvej.

Herefter stak den mandlige fører og den kvindelig passager af, men begge blev indhentet af patruljen.

Den mandlige fører var en 24-årig mand fra Fjenneslev, der blev anholdt som mistænkt for narkokørsel, idet han skønnedes påvirket af narkotika og i øvrigt var i besiddelse af nøglerne til bilen. Desuden kunne han heller ikke fremvise noget kørekort, idet han ikke havde generhvervet det efter udløbet af en tidligere frakendelse af førerretten.

En hundepatrulje kom til stedet for at lede efter genstande, som de to måtte have bortkastet under flugten. Hundepatruljen fandt en pung tilhørende den 18-årige, kvindelige passager fra Tølløse. I pungen var en pose indeholdende 0,7 gram kokain, men tilhørende den 24-årige fører af bilen.

Ved nærmere undersøgelse af bilen kunne politiet konstatere, at bilen hverken var forsikret eller registreret, da den monterede nummerplade tilhørte et andet køretøj. I bilen ved forsædet lå et slagvåben, så den 24-årige blev yderligere sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven, våbenlovgivningen samt lov om euforiserende stoffer.

Den 24-årige var flere gange tidligere blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret og i nogle tilfælde også i narkotikapåvirket tilstand, hvorfor politiet beslaglagde personbilen med henblik på senere konfiskation.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de mange sigtelser løslod politiet den 24-årige, der nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres. Inden da skal beslaglæggelsen af bilen vurderes af en dommer, idet den 24-årige ønskede det indgreb prøvet i retten.

Kommentarer