Samfund

Husk p-skiven på søndag

Direktør hos Q-Park Alex Pedersen opfordrer alle bilister med elektronisk p-skive om at tjekke, at uret på søndag stilles en time tilbage.

Efter sommerens slutspurt har efteråret endeligt taget over, og allerede på søndag stiller vi urene tilbage igen. Men ikke alle husker, at elektroniske p-skiver også skal stemme med vintertid.

Bladene falder lige så stille af træerne, og vinden blæser lidt mere. På søndag slutter sommertiden, og urene skal stilles tilbage sammen med havemøblerne. Mange af os har vænnet os til, at urene indstiller sig selv, men det er en god idé at tjekke de vigtigste af dem.

Husk uret i bilen!

Det bliver nemlig ikke nødvendigvis automatisk sat en time tilbage. Og hvor de fleste andre ure højest kan resultere i et misset møde eller en lidt sen ankomst i skole eller på arbejde, så kan uret i bilen give anledning til lidt større irritation. Hvis uret får forkert, bliver p-skiven måske også indstillet forkert, og det kan blive dyrt.

Den elektroniske p-skive er heller ikke altid med

Selvom de elektroniske p-skiver ofte er anskaffet som et værn mod kedelige beskeder i forruden, så er de faktisk heller ikke nogen garanti. Mange af dem skal indstilles manuelt, så det er en god idé at tjekke p-skiven, når man alligevel er i gang med uret. 

Husk p-skiven på søndag!

Kontrolafgifter og p-bøder kommer sjældent som en glædelig overraskelse, og derfor opfordrer en af kontrolvirksomhederne, Q-Park, alle bilister til at indstille bilens ur og den elektroniske p-skive.

– Vores job er at mindske misbruget af parkeringspladserne dér, hvor vi fører opsyn. Det kan vi kun ved at tjekke p-skiverne. P-vagten har som regel kun p-skiven at forholde sig til for at tjekke, om en bil har ret til at holde på p-pladsen, siger direktør hos Q-Park Alex Pedersen.

Alex Pedersen understreger, at skiftet til vintertid ikke betyder, at Q-Park har flere p-vagter på arbejde.

– Q-Park har nøjagtig samme bemanding den 30. oktober som på alle andre søndage.

Kommentarer