Kultur

Rekordbesøg på Hempel Glasmuseums julemarked

Foto: Hempel Glasmuseums

Julevarer, mad- og kunsthåndværkerboder, kormusik og gratis adgang til den permanente udstilling var med til at trække et rekordstort antal gæster på museet.

Allerede før åbningstid stod de første gæster klar lørdag, og det blev et forvarsel til en weekend med godt 1.000 gæster.

– Mig bekendt har museet aldrig været besøgt at så mange mennesker fordelt på kun to dage, fortæller museumsleder Helle Vitus Simonsen.

Gæsterne kom fra nær og fjern, men især én gruppe glædede museumslederen: – Vi fik et meget stort antal lokale, altså helårsbeboere, på besøg. De fleste fortalte, at de aldrig havde været på museet, men syntes, det var en god anledning til at se det, når der nu var fri adgang, siger en glad museumsleder.

De mange gæster udtrykte stor tilfredshed med markedet og museet i det hele taget.

– Mange fik øjnene op for, hvad museet kan som kulturattraktion med et alsidigt kulturprogram, siger Helle Vitus Simonsen og tilføjer, at både sommerens godt besøgte GLAZZ festival samt julemarkedet i den grad viser, at museet er på rette spor.

– Det giver en masse blod på tanden til at fortsætte udviklingen af Hempel Glasmuseum som regionalt kulturhus, så vi er meget taknemmelige. Trætte men taknemmelige, slutter Helle Vitus Simonsen.

Kommentarer