Højby

Sosu-assistent med eux giver større kompetencer

Foto: Odsherred Kommune

22-årige Sofie Louise Lyngaa fra Jyderup er den anden sosu-assistent med eux i Odsherred Kommune, der har yderligere tre på vej og ønsker sig mange flere.

Det har givet ikke bare rigtig god mening, men også en god afveksling og sammenhæng i uddannelsesforløbet at kunne veksle mellem teori og praksis, mellem skolegang og arbejde ude i hjemmeplejen eller på et plejecenter for 22-årige Sofie Louise Lyngaa, Jyderup, som er den anden social- og sundhedsassistent, som har taget den godt treårige uddannelse som en Eux-uddannelse.

Sofie Louise Lyngaa har været i praktik på plejecentrene Bakkegården i Hørve og Solvognen i Højby samt i Hjemme- og Sygeplejen i Odsherred Kommune foruden Psykiatrien og almindelig hospitals afdeling i Region Sjælland. Praktikopholdene har typisk haft en varighed på mellem tre og fire måneder og vekslet med skoleophold på ZBC Roskilde.

– Jeg har været rigtig glad for uddannelsen og har følt mig udfordret på det faglige niveau og har kunnet få lov at afprøve teorierne i praksis og nogle gange også oplevet, at ikke al teori passer i praksis, fordi mennesker er forskellige. Men en EUX-uddannelse som social- og sundhedsassistent giver rigtig god mening, og jeg kan varmt anbefale andre unge at tage denne uddannelse og især, hvis man ikke lige er sikker på, at man ønsker at gå på det almene gymnasium, siger Sofie Louise Lyngaa, som fik sit eksamensbevis overrakt ved dimissionen på ZBC Roskilde fredag den 25. februar 2022.

Hun vil nu tage et sabbatår fra uddannelse og arbejde som Social og sundhedsassistent, bagefter planlægger Sofie at søge optagelse på fysioterapeut-uddannelsen. Hun har lyst til at arbejde med rehabilitering og genoptræning inden for sundheds- og plejesektoren og har med EUX’en direkte adgang til det videre bachelorstudium. Under hele uddannelsen har Sofie fået elevløn.

Sofie er den anden sosu-assistent med eux, der er uddannet i Odsherred Kommune – den første blev færdiguddannet i april 2021, og yderligere tre studerende er i gang med uddannelsen og på nuværende tidspunkt i praktik i kommunen.

– Vi har plads til og ser frem til, at endnu flere unge får lyst til at tage den kombinerede erhvervsuddannelse og få det bedste med fra to områder, med udsigt til bredere og flere uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder efter uddannelsen, siger uddannelseskonsulent Karen Rolsted fra HR-afdelingen i Odsherred Kommune.

Kommentarer