Højby

Truende mand ved rådhuset

Foto: Kim Matthäi Leland.

Kl. 12.58 slog en vagt alarm til politiet, idet en mand befandt sig uden for rådhuset, hvor manden havde fremstået truende og svinget med en kraftig kædelås over hovedet. 

Endvidere havde han spyttet på selve rådhusbygningen, ligesom han havde ytret, at han næste gang ville tage et skydevåben med, inden han forlod området ved rådhuset.

Politiet hastede til området for at lede efter manden, hvis identitet var kendt af kommunens ansatte. Der var tale om en 45-årig mand fra den nordlige del af Odsherred kommune, som blev truffet og anholdt kl. 13.10 på Højby togstation.

På grund af adfærden vurderede politiet, at den 45-årige kunne mistænkes og sigtes for trusler mod personer i offentlig tjeneste.

I forbindelse med undersøgelse af den 45-åriges personlige forhold fik politiet klarlagt, at han tidligere var straffet for tilsvarende kriminalitet, således at han kunne få aktiveret den tidligere dom efter bestemmelse fra Kriminalforsorgen og en overlæge på en psykiatrisk afdeling. Beslutningen blev, at den 45-årige skulle genindlægges til fornøden behandling straks, således at han senere vil blive stillet strafferetligt til regnskab for dagens trusler ved rådhuset.

Kommentarer